Bestuurscafé - Aansprakelijkheid en verzekeringen

Best bestuurslid,

Graag willen we je uitnodigen om deel te nemen aan de derde editie van het Bestuurscafé. Het thema is dit keer ‘aansprakelijkheid en verzekeringen’.

Walter Faber, consultant verzekeringen bij Scouting Nederland en claimhandler bij TVM verzekeringen, zal een lezing over dit onderwerp komen geven waarbij onder andere de volgende onderwerpen aan bod zullen komen:

 • Aansprakelijkheid in het algemeen.
  Denk aan vragen als wat doet een bordje met "verboden toegang eigen terrein" wel en niet met jouw aansprakelijkheid? Hoe zit het met kinderen te water, losse stoeptegels naast het clubhuis, reizen naar de kamplocatie, e.d.
 • Bestuurdersaansprakelijkheid en het voorkomen ervan
 • Een aantal bijzondere verzekeringen aangestipt zoals de milieuaansprakelijkheidsverzekering (bijv. olielekkage) en verzekeringen met betrekking tot boten.
 • Aansprakelijkheid rondom bouwwerken

Walter heeft deze lezing eerder gegeven voor de regio ‘Rond de Biesbosch’ en daar waren zeer veel positieve reacties op ontvangen. Wij denken dan ook dat we hiermee een interessante spreker hebben geregeld voor jullie op een voor bestuurders belangrijk onderwerp!

Uiteraard zal er tijdens deze avond alle ruimte zijn om vragen te stellen en positieve en negatieve ervaringen rondom dit onderwerp met andere bestuurders uit te wisselen.

Het bestuurscafé wordt gehouden op:  maandag 26 februari
Locatie:               Gebouw Scouting Oisterwijk

                             Sportlaan 3b, Oisterwijk
Tijd:                     20.00 – 22:00 uur

Natuurlijk zorgen wij voor een drankje en een hapje en de mogelijkheid om naderhand gezellig nog wat na te praten

Graag vernemen we of je aanwezig zult zijn zodat we weten op hoeveel personen we mogen rekenen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar regiocoach Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk tot de 26e!

 

 

Programma-Inspiratie-Avond (PIA) - Speltakoverstijgende activiteiten

Bij het organiseren van grote groepsactiviteiten voor meerdere speltakken, is het vaak lastig om een programma te maken dat voor iedereen leuk en uitdagend is. Wat voor een bever nog heel spannend is, doet een scout met z'n ogen dicht. En de explorers zitten écht niet te wachten op een weekend lang welpen begeleiden. En hoe zorg je ervoor dat alle leiding op één lijn zit? Het komt allemaal aan bod tijdens deze praktische workshop op de Programma-Inspiratie-Avond met als thema: Hoe maak je speltakoverstijgende activiteiten uitdagend voor Bevers tot en met Explorers?

Onder begeleiding van een spelspecialist van Scouting Nederland gaan we het onder andere hebben over:

 • Uitwisselen spelideeën. Wat doen jullie bij je groep aan groepsactiviteiten/speltakoverstijgende activiteiten die je met anderen wil delen? Wel of geen thema?
 • Organisatie. Wat is een handige manier om een dergelijke activiteit te organiseren. Elke keer door een andere speltak, of juist door een gemengd team?
 • Communicatie. Hoe zorg je er voor dat iedereen weet van de activiteit en er zin in heeft?
 • Praktische zaken. Tijdsplanning, logistiek, financiën etc.

Na deze avond zit je vol met nieuwe ideeën en best practices om de volgende groepsactiviteit bij jouw groep tot een succes te maken!

Samengevat:

 • Doel:     Programma-ideeën en best practices uitwisselen met speltakleiding van andere groepen voor uitdagende speltakoverstijgende activiteiten
 • Voor wie: Speltakleiding van Bevers, Welpen, Scouts, Explorers en Scouts met een beperking
 • Wanneer: Maandagavond 22 januari, 20:00-22:00u.
 • Waar: Scouting LBP, Generaal de Wetstraat 68, Tilburg
 • Kosten: €0,-

 

Bever-Doe-Dag 2017

Ons nieuwe bestuurslid Maaike is naar de Bever-Doe-Dag geweest, en heeft daar het volgende stukje over geschreven:

Mijn eerste bever-doe-dag!

Na veel enthousiaste verhalen van mijn scoutinggroep over de bever-doe-dag wilde ik er nu wel eens bij zijn. Kon het nu echt zó leuk zijn?

Rond elf uur kwamen er ongeveer 80 bevers richting Udenhout, zij hadden er al zin in! Na verschillende talenten van de leiding (fietsen op een éénwieler, gitaarspelen) gezien te hebben, kwamen we er achter dat Buurman & Buurman geen talenten hadden. Natuurlijk moesten zij op zoek naar hun talent, want iedereen is er ergens goed in.

De spelletjes begonnen hierna en wat hadden de kinderen (én leiding ook) plezier! Iedereen verkleedden zich, speelden mee met vingertwister en hebben met een echte rollator gereden. Er was natuurlijk nog veel meer te doen, maar dat moeten jullie volgende jaar maar zelf meemaken.

Gelukkig hadden Buurman & Buurman hun talent ook gevonden, want zij waren goed in badges uitdelen. Alle bevers kregen er één mee naar huis. Dik verdiend!

Kon deze dag echt zo leuk zijn? Ja, zeker weten. Dus ik zou zeggen, tot volgend jaar!

 

Voor de foto's kijk hier!

Bezoek scoutsshop aan scouting PVG

Op 18 november zal de mobiele ScoutShop neerstrijken bij Scouting PVG in Tilburg.

Mocht je nog iets nodig hebben van de ScoutShop, kun je van 13:30 tot 16:30 terecht op het volgende adres:

 Generaal de Wethstraat 68

5025 DH Tilburg

Een geslaagde Programma-Inspiratie-Avond (PIA)!

Als regio zijn wij er om de groepen en de vrijwilligers te ondersteunen. Daarom hebben wij maandag 16 januari een ‘Programma-Inspiratie-Avond’ (PIA) georganiseerd voor alle groepen in de regio. Bijna 30 vrijwilligers van 8 groepen uit de regio hebben met elkaar ideeën voor gave programma’s uitgewisseld. Iedereen is met veel inspiratie naar huis gegaan en wij hopen dat het ze lukt om alle ideeën in gave programma’s om te zetten!

 

 

Kalender

za 17 juni 2023    
Vlottenrace